28 Aralık 2008 Pazar

FESTİVAL BAŞLADI: İŞTE MAÇLAR İŞTE SKORLAR


Her takımın oynadığı 3 er maçtan sonra favori olan takım şampiyon oldu. İşte puan durumuna göre sıralama:

1- KARŞIYAKA şampiyon 7 puan (2 galibiyet 1 beraberlik)
2- VAHŞİLER ikinci 6 puan (2 galibiyet 1 mağlubiyet)
3- CANYAKANLAR üçüncü 2 puan ( 2 beraberlik 1 mağlubiyet)
4- YEDİYÜZ dördüncü 1 puan (1 beraberlik 2 mağlubiyet)

SEM sonunda Adil Oyuncu (Fairplay)Ödülüne hak kazananlar:

karşıyaka takımından: BERNA
vahşiler takımından: SAHRA
canyakanlar takımından: DENİZHAN
7 yüz takımından: CAN

En iyi oyuncu ödülüne hak kazananlar:
ALPER
ENES
BURAK
SEMİH
İLHAN
SELEN
BÜŞRA K.
GAMZE

SEM 9-10. HAFTALAR

Selamlar,

uzun bir aradan sonra ancak blogu güncelleme fırsatım oldu. SEM de neler yaptık kısaca 9 ve 10. haftaları özetlemek gerekirse;

9 hafta hazırlık maçları yaptık, takımlar son eksiklerini gidermek için çalışmalar yaptı. Bu arada havaların da iyice soğumasıyla topu yakalamak ve pas vermek gittikçe güçleşti. Öğrencilerin mecburen çok kalın giyinmesi işi daha da zorlaştırdı. Takım panolarından sadece biri sürekli güncellendi (nedense diğer takımlar bu konuda biraz zayıf davrandı:))

4. haftada yaptığım "Fiziksel beceri akran değerlendirme" nin aynısını öğrencilere tekrar uyguladığımda çıkan sonuç: 30 öğrenciden 22 öğrencinin (%73.3) "Modifiye Ragbi" konusuna ilişkin fiziksel becerilerinin geliştiği gözlenmiştir. Diğer 8 öğrencinin ise akran değerlendirme formlarından ya ön testlerinin ya da son testlerinin olmadığı yani eşleştirmenin olmadığı gözlendiğinden değerlendirmeye alınmamışlardır.

GELELİM 10. HAFTAYA

Öğrencilerin hazırladığı kura çekilişi sonucunda tek lig usulu 6 maç oynanmasına ve her takımın 3 er maç yapmasına karar verildi. Hakemlerle toplantı yapılarak oyun kuralları bir kez daha gözden geçirildi ve sarı ya da kırmızı kart gösterip gösterilmeme kararı alındı. Aslında 2 sarı kart alan oyuncunun kırmızı kart alarak oyun dışı kalmasına karar verilmişti fakat oyunun heyecanına kendini kaptıran ilk maç hakemimizin 3 sarı karttan sonra kırmızı kart göstermesi sonunda küçük bir uyarlama yaparak diğer maçlar için de aynı kuralın geçerli olmasını sağlamış olduk. Kırmızı kart alan oyuncu diğer maçlarda da oynayabilecekti, çünkü amacımız cezalandırmak değil eğitim yoluyla yapılan yanlış davranışın farkına varılmasını sağlamaktı.

10 haftada öğrencilere SEM hakkındaki öğrenci görüşlerine ilişkin bir değerlendirme ölçeği uygulanmış, buna göre;
*öğrencilerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıkları,
*SEM in en iyi tarafının maçlar olduğu, çünkü çok eğlendikleri,
*SEM in en kötü tarafının (aslında oyundan bahsediyorlar) ileri pasın serbest olmaması,
*öğrencilerin ileride işlenecek konuların da SEM e benzer yöntemlerle işleme isteğinde oldukları,
*kızlarla erkeklerin eşit olmadığı, kızların erkekler kadar ilerleme gösteremedikleri ve kızların bireysel becerilerinin yetersiz kaldığı gibi görüşlere sahip oldukları görülmektedir.

Takımlardaki basın görevlilerinin hazırladığı FESTİVAL duyurusundan sonra hergüne önce birer maç sonra ikişer maç koyarak festivale hazır hale geldik.

Veeeeeee maçlar baş-la-dııııııııı...